Zöldséggombóc levesbetét
sponsored links
Nem tudom, hogy más családoknál ez, hogy van, de nálunk sohasem fogy el a húslevesbõl a zöldség. Örülök, ha mondjuk 1-1 répát, vagy esetleg krumplit meglátok a tányérban, ami a levessel együtt a pocakba kerül. Ezért most egy próbát tettem. A megfõtt zöldségekbõl gombócokat készítettem levesbetétként. Egyszerû, de mégsem a megszokott dolog került az asztalra.
Az ízesítést azt hiszem mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja. Nálam egy kis fokhagymás beütést kapott.
Hozzávalók 4 fõre:
*30 dkg levesben fõtt zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller, krumpli)
*1 nagyobb tojás
*kb. 3 jó púpos ek liszt
*1 kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*1 gerezd zúzott fokhagyma
A levesbõl kiemeljük, és lecsepegtetjük a puhára fõtt zöldségeket. Áttörjük, picit hagyjuk hûlni. Beleütjük a tojást, ízesítjük a fûszerekkel, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sûrûségû masszát kapjunk. Egy fazékban sós vizet forralunk. Ha már gyöngyözik, akkor egy teáskanál segítségével beleszaggatjuk a gombócokat. Pár perc alatt megfõzzük, és szûrõtálban lecsepegtetjük. A forró levessel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.