Zöldséggel sült karaj
sponsored links
Gyerekkoromban szombat este tyúkvágás volt, persze a szomszéd vágta le, mert anyukám sajnálta. Utána hazavittük az áldozatot, megkopasztottuk, feldaraboltuk, és minden egyes darabjának megvolt a szerepe: a háta, a zúzája, a nyaka meg a lába ment a húslevesbe, a combok, szárnyak és a melle sült lett, a mája pedig vasárnapi reggeli lett, sok-sok hagymával és tojással.
A sült hús mellé mindig tett anyukám pár murkot is, nagyon finom lett miután a hússal együtt megpárolódott és zsírjára sült.
Azóta is nagyon szeretem a hússal együtt sült zöldséget, fõleg a murkot, de lehet próbálkozni gombával is.
A karajt is nagyon szeretem, tehát számomra természetesnek tûnt, hogy a kettõ együtt kerüljön az asztalra.
Zöldséggel sült karaj
Hozzávalók: 2 db csontos karajszelet, 4 db murok, 25 dkg ...
A sült hús mellé mindig tett anyukám pár murkot is, nagyon finom lett miután a hússal együtt megpárolódott és zsírjára sült.
Azóta is nagyon szeretem a hússal együtt sült zöldséget, fõleg a murkot, de lehet próbálkozni gombával is.
A karajt is nagyon szeretem, tehát számomra természetesnek tûnt, hogy a kettõ együtt kerüljön az asztalra.
Zöldséggel sült karaj
Hozzávalók: 2 db csontos karajszelet, 4 db murok, 25 dkg ...