Zöldségfasírt sajtos, joghurtos szósszal
sponsored links
Mostanság megint nem kell a hús. Na, ez így azért nem igaz, de nagyon válogatós vagyok. Nem kell a felvágott, nem kell a sonkaféle sem. Szívesen eszem viszont a hentesünk töpörtyûkrémjét / ha nekem nincs kedvem vagy idõm készíteni / vagy a saját konyhámból kikerült májkrémet, padlizsánkrémet vagy zsíroskenyeret. A hentesünktõl szalonnát, kolbászt.
Vacsorára zöldség pakorát / na jó, nem az igazit / készítettem, káposztás zöldségsalátát vagy zöldséglepényt például azzal a sajtos szósszal, amivel ezt a zöldségfasírtot is ettük.
Kicsit fárasztó a délutáni néhány óra alatt megfõzni a másnapi ebédet és az aznapi vacsorát, de annyira finomak ezek az ételek és olyan jól esik ilyen friss zöldségeket enni. Ráadásul még lelkiismeret furdalást sem kell éreznem.
- fél kg mirelit vegyes zöldség megfõzve
- 1 tojás és plusz egy fehérje / a sárgája kellet a kalács kenéséhez /
- 1/2 fej hagyma nagyon finomra vágva
- 5 dkg kuszkusz meleg vízben megduzzasztva ...