Zöldséges és sajtos kenyérlángos

2018-04-03

sponsored links

 Kellenek a húsmentes napok nemcsak nagypénteken vagy böjti idõkben. Én nem vagyok túl kreatív ebben, de ez a kenyérlángos most új recept és nagyon jól sikerült. A szokott barna kenyerem tésztájából készült, fél adag zöldséges, a másik fele tejfölös sajtos lett.

Hozzávalók:
tészta:40 dkg finomliszt
60 dkg teljes kiõrlésû liszt
3 dkg élesztõ
2 dkg só

7 dl víz
feltét:
tejföl
mozarella sajt
Elkészítés:
Elõzõ este kellene egy elõtésztával indulni, de én most csak reggel indítottam a kelesztést. 
 Keverõüstbe, vagy amiben dagasztani fogjuk, 40 dkg finomlisztet elkeverünk 1 dkg élesztõvel és 3 dl vízzel. Csak úgy, tessék, lássék. Letakarjuk, és ott hagyjuk.
Néhány óra múlva adunk hozzá 60 dkg teljes kiõrlésû lisztet, 2 dkg sót, 2 dkg élesztõt 4 dl vízben elkeverve, és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, amikor már elválik az edény falától, és gombóc lett. 
40 percig kelni hagyjuk letakarva egy ruhával, majd átgyúrjuk, és ismét 40 percig kelesztjük. Közben megsütjük a vegyes zöldséget sóval, fehér borssal.
 Hozzávalók:
3 sárgarépa
1 nagy petrezselyem gyökér
1 karalábé
fél zeller
2 dl zöldborsó
2-3 karfiolrózsa
50 dkg brokkoli
petrezselyem zöld
1-2 dl olaj
Elkészítés:
Elõször a gyökérzöldségeket dobjuk az olajra, sózzuk, borsozzuk, kevergetjük, majd amikor már kezdenek puhulni, akkor adjuk hozzá a többit. Nem kell víz alá. 
 A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és két nagy olajozott tepsibe helyezzük. Az egyikre ráhalmozzuk a zöldséget, jól megszórjuk mozarella sajttal. A másikat megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal. Légkeveréses sütõben 250 fokon megsütjük õket.


Sajtos, tejfölös



Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2018/04/zoldse...

sponsored links

Keres?s