Zöldséges Zabfasírt

2014-05-31

sponsored links

Szoktam csinálni nyers zöldségfasírtokat a dzsúzolásból visszamaradt répa & cékla rostokból de ezúttal annyit dzsúzoltunk, hogy nem gyõztük megenni a rostokat! :P
A nyers zöldségfasírtok csak egy napig jók, ezek a sült zabfalatok azonban 2-3 napig is elállnak! ;)

A recept:zabfasirt.jpg

  • 3 dl zabpehely - kevés vízbe 10 percre beáztatva
  • paprika - apróra vágva
  • paradicsom  apróra vágva
  • kápia paprika apróra vágva
  • 1 csokor újhagyma zöldjével együtt - felkarikázva
  • 1 ek kókuszzsír
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • répa - lereszelve
  • 1 kisebb cukkini  - lereszelve
  • 1 kisebb cékla lereszelve
  • 1 marék mandula - durvára darálva
  • 2 tojás
  • 1-1 kk kókuszzsír - a sütéshez

  Fûszerek:

  • 1 ek szárított metélõhagyma
  • 1 kk
  • 1 mk bors
  • 2 kk pirospaprika (csípõs is lehet :P)

Sorban összekeverjük a hozzávalókat, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Kiolajozott, felhevített serpenyõben kis korongokat sütünk belõle, majd salátával & paradicsommal tálaljuk.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/05/31/zoldseg...

sponsored links

Keres?s