Zöldséges tõkehal
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 280 g tõkehal filé bõr nélkül (nekem most sózott volt, amit 48 órán keresztül hideg vízben áztattam, naponta kétszer cseréltem a vizet), 1 db sárga kaliforniai paprika, 150 g cukkini, 250 g padlizsán, 1 nagy fej fehér hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 150 g édeskömény, 100 ml száraz rozé, 300 g hámozott, darabolt paradicsom (ilyenkor már konzerv vagy sk. eltett), só, frissen õrölt feketebors, csipetnyi õrölt édeskömény mag, 1 ágacska kakukkfû, extra szûz olívaolaj
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, elõbbit nagyobb kockákra, utóbbit papírvékony szeletekre vágjuk. A padlizsánt meghámozzuk, az édeskömény felsõ rétegét eltávolítjuk, a paprika csumáját, magjait és ereit eltávolítjuk. A zöldségeket a cukkinivel és a tõkehal filével együtt, kb. azonos nagyságú (2-3 cm-es) kockákra vágjuk. A kakukkfû levélkéit lecsipkedjük.
Egy lábasban kevés extra szûz olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk az õrölt édeskömény magot,, a kakukkfû levélkéket, a fokhagyma szeleteket, a hagyma- és az édeskömény kockákat, majd az egészet ...