Zöldséges tócsni
sponsored links
Szerencsére még nem vagyok kötelezve az egészséges életmódra, egyenlõre csak tudom, hogy azt kellene tennem. Amennyi cukrot és zsírt és E "vitamint" elfogyasztottam csak a felmenõimtõl örökölt vasszervezetemnek köszönhetem, hogy nincs még bajom. Ennek ellenére mindig próbálkozom egy-két egészségesebbnek tûnõ ételt készíteni. Így született ez a zöldséges tócsni.
Minden hozzávalót lereszeltem, majd megfûszereztem sóval, borssal, fokhagymával. Tettem még hozzá vágott petrezselymet és kakukkfüvet. Három egész tojást is hozzákevertem majd fehérliszt helyett rizslisztel sûrítettem. Kis halmokat kanál hátával a forró olivaolajba simítottam és mindkét oldalát megsütöttem. Közben sok levet eresztenek a zöldségek, sietni kell.
Felét sütõpapírral bélelt tepsibe tettem és a sütõben sütöttem, így olaj mentes változatban is kipróbálhattam.
Ehetünk hozzá joghurtós mártogatóst.
Hozzávalók:
- 3-4 kisebb burgonya
- 1 fej karalábé ...