Zöldséges tészta különlegesen
sponsored links
A cím azért nem fedi teljesen a valóságot. Ebben a gyors ebédben azért van egy kis hús, egy kis füstölt szalonnát dobtam bele, majd némi csirkemellet. Mégsem dominálnak az ételben, a különleges fûszerek és a roppanósra hagyott zöldségek teszik igazán kellemessé.
Mióta ismét dolgozni kezdtem, a gyorsaság egyre nagyobb szerepet kap nálam a fõzésben. Még mindig imádom a pepecselõs, sok összetevõs ételeket, de ezeket a szabadidõm rövidsége miatt egyelõre hanyagolnom kell. Ez a fogás is tökéletes, ha fél óra alatt szeretnénk valamit az asztalra tenni, de már unjuk a paprikás krumplit? Persze, az se rossz
Gyors ebéd ázsiai módra
Hozzávalók 4 fõre:
25 dkg chow mein tészta
15 dkg gomba
1 közepes répa
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg csirkemell
1 nagy lilahagyma
3 ek indonéz szójaszósz
Só, bors
A tésztát egy tálba tesszük, forró vízzel felöntjük, legalább 4 percig állni hagyjuk, majd leszûrjük.
A szalonnát felcsíkozzuk, egy nagy serpenyõben kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöket félretesszük.
Közben a répát nagyon vékonyra szeljük, a csirkemellet 1×5 cm-es csíkokra, a lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
A zsírba dobjuk a lilahagymát, mikor kicsit megfonnyadt, mehet hozzá a hús, répa és gomba. Közepes lángra vesszük, enyhén sózzuk, nagyon borsozzuk. 5 perc után, mikor a hús kifehéredett, a zöldségek pedig már nem nyersek, hozzáöntjük a szójaszószt, összekeverjük, felforraljuk. A serpenyõbe öntjük a tésztát, alaposan összeforgatjuk a raguval. Azonnal tálaljuk.
Könnyû zöldséges
Gyors, zöldséges egytálak
Zöldségek színesen
Hétköznapi tészta
Mióta ismét dolgozni kezdtem, a gyorsaság egyre nagyobb szerepet kap nálam a fõzésben. Még mindig imádom a pepecselõs, sok összetevõs ételeket, de ezeket a szabadidõm rövidsége miatt egyelõre hanyagolnom kell. Ez a fogás is tökéletes, ha fél óra alatt szeretnénk valamit az asztalra tenni, de már unjuk a paprikás krumplit? Persze, az se rossz
Gyors ebéd ázsiai módra
Hozzávalók 4 fõre:
25 dkg chow mein tészta
15 dkg gomba
1 közepes répa
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg csirkemell
1 nagy lilahagyma
3 ek indonéz szójaszósz
Só, bors
A tésztát egy tálba tesszük, forró vízzel felöntjük, legalább 4 percig állni hagyjuk, majd leszûrjük.
A szalonnát felcsíkozzuk, egy nagy serpenyõben kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöket félretesszük.
Közben a répát nagyon vékonyra szeljük, a csirkemellet 1×5 cm-es csíkokra, a lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
A zsírba dobjuk a lilahagymát, mikor kicsit megfonnyadt, mehet hozzá a hús, répa és gomba. Közepes lángra vesszük, enyhén sózzuk, nagyon borsozzuk. 5 perc után, mikor a hús kifehéredett, a zöldségek pedig már nem nyersek, hozzáöntjük a szójaszószt, összekeverjük, felforraljuk. A serpenyõbe öntjük a tésztát, alaposan összeforgatjuk a raguval. Azonnal tálaljuk.
Hasonló bejegyzések:
Könnyû zöldséges
Gyors, zöldséges egytálak
Zöldségek színesen
Hétköznapi tészta