Zöldséges-tonhalas rétes.
sponsored links
A mai ebédünket egyszerû sós rétesnek mondanám, igaz nem rétestésztát, hanem Tante Fanny leveles tésztát használtam hozzá.... A zöldséges töltelék elkészítéséhez brokkolit, karfiolt, és sárgarépát fõztem roppanósra, majd az apróra vágott fõtt tojással, és a fûszeres krémsajttal óvatosan összeforgatva került a tésztára a tonhallal együtt. Ezután már nem volt más dolgom vele, mint fél óra alatt ropogósra sütni, majd felszeletelve tálalni.
Hozzávalók.
1 db tonhalkonzerv (sós lében)
25 dkg brokkoli és karfiol vegyesen
1 db sárgarépa
1 db sárgarépa
3 db fõtt tojás (nagy)
1db Philadelphia krémsajt (natúr)
1 tk magos dijoni mustár
só (ízlés szerint)
õrölt színes bors (ízlés szerint)
2 tk szezámmag a szóráshoz
1 tk magos dijoni mustár
só (ízlés szerint)
õrölt színes bors (ízlés szerint)
2 tk szezámmag a szóráshoz
1 kisebb tojás a lekenéshez
A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira. (ízlés szerint fagyasztott zöldségeket is használhatunk)
A brokkolit, a karfiolt, és a sárgarépát enyhén sós vízben fõzzük félpuhára, majd alaposan csepegtessük le, és hûtsük ki. Az elõzõleg megfõzött tojást vágjuk fel apróra. A tonhalat tegyük egy szûrõbe, és alaposan csepegtessük le.
A krémsajthoz adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fõtt tojást, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, kihûlt brokkolit, karfiolt, és sárgarépát majd óvatosan forgassuk össze.
Az elõnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd kb. a közepére kanalazzuk rá a krémsajtos-zöldséges masszát.
Ezután borítsuk be az alaposan lecsepegtetett tonhallal, majd hajtsuk be a tészta két szélét hogy sütés közben a töltelék ne tudjon majd kifolyni, és óvatosan tekerjük fel.
A megtöltött tésztát a sütõpapírral együtt, emeljük át egy gáztepsire, majd a tetejét villával pár helyen böködjük meg, kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepesnél kicsit magasabb hõmérsékleten kb. 35 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütõbõl kivéve a tepsiben hagyjuk hûlni.
Tálalás elõtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.