Zöldséges-tojásos sült rizs wokban.
sponsored links
Nem olyan régen részt vettem a Delimano receptverseny játékában, és a szerencsének köszönhetõen, én is több csodaszép, és hasznos ajándék nyertese lehettem. Ezek között az ajándékok között pl. található egy wok is. Nagyon megörültem neki, mivel már jó ideje fontolgatom, hogy veszek egyet, de valahogy mindig csak halogattam. Most már azt mondom, igen jól tettem, hogy halogattam, mert ilyen kerámia bevonatosat üzletben még nem is láttam. Mivel eddig wokban még nem fõztem (gondolom ezzel nem vagyok egyedül) így kicsit nézelõdtem a receptek között, de valahogy egyik sem igazán tetszett. Aztán (már megint:))) a Tv-Paprika elõtt ültem, és hoppá, éppen egy remek wokban elkészíthetõ recept következett. Alapötletnek remek volt, így aztán nem is várakoztattam tovább sem az új wok felavatását, sem pedig a saját ízlésemre formált recept kipróbálását. Mivel barna rizst használtam, így azzal kezdtem hogy puhára fõztem, mivel ennek a rizsfajtának több idõre van szüksége ahhoz hogy teljesen megpuhuljon. A wok remekül vizsgázott, és biztos vagyok benne hogy ezután sokszor készül majd benne el az ebéd. A recept pedig igen egyszerû, sárgarépát, paszternákot, hagymát, zöldborsót, kb. 10 perc alatt puhára pároltam, majd az elõfõzött barna rizzsel és a tojással összesütöttem. Tetejére sajtot reszeltem, és igaz húst nem tartalmaz mégis egy nagyon laktató, kiadós, és nem utolsó sorban, nagyon finom ebédet tálaltam fel.
Hozzávalók:
12 dkg barna rizs (elõfõzött)
2 db sárgarépa
1 db paszternák (v. zöldség)
10 dkg zöldborsó ...