Zöldséges-tojásos lepény reggelire
sponsored links
Egy kis különlegesség, hogy jókevûen induljon a nap
Sokszor leírtam már, hogy imádom a tartalmas reggeliket, van is belõle jónéhány a a blogon (itt).
Nemrég az átlagosnál nagyobb pitákat sikerült sütnöm. Nem nagyon akartam gyroshoz felhasználni, mert ha egy ekkorát telepakolok, biztos, hogy túleszem magam
Így inkább félretettem, hogy minipizzákat készítsek a fiúknak. Aztán eszembe jutott, hogy reggelire még megengedhetek magamnak egy kis (? ) szénhidrátdús ételt, telepakolom inkább zöldséggel meg egy kis tojással, ez aztán erõt fog adni?
Persze, ha nincs kedvetek pitasütéssel bajlódni, vagy épp nincs otthon, akár kisebb tortillalapokkal is lehet helyettesíteni. Én, miután fotóztam, félbehajtottam és úgy ettem meg. Persze fel is lehet csavarni, sõt, késsel-villával is neki lehet állni, de a reggelinél szerintem nem kell finomkodni?
Reggeli lepény zöldségekkel, sült tojással
Hozzávalók 4 fõre:
4 vékony lepénykenyér vagy pita vagy kis méretû tortilla
Majonéz (receptem itt)
2 szál újhagyma a zöldjével együtt
Fél fej jégsaláta
3-4 nagyobb hónapos retek
4-8 tojás
Kevés olaj
Só, bors, pirospaprika
Az újhagymát, a retket és a salátát vékonyan felszeleteljük, a tojásokat az olajban kisütjük úgy, hogy félidõben megfordítjuk. Megsózzuk, -borsozzuk és meghintjük pirospaprikával.
Közben a lepénykenyereket száraz serpenyõben felforrósítjuk, megkenjük majonézzel, megpakoljuk a zöldségekkel. Egy-két tojást ültetünk rájuk és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Sokszor leírtam már, hogy imádom a tartalmas reggeliket, van is belõle jónéhány a a blogon (itt).
Nemrég az átlagosnál nagyobb pitákat sikerült sütnöm. Nem nagyon akartam gyroshoz felhasználni, mert ha egy ekkorát telepakolok, biztos, hogy túleszem magam
Így inkább félretettem, hogy minipizzákat készítsek a fiúknak. Aztán eszembe jutott, hogy reggelire még megengedhetek magamnak egy kis (? ) szénhidrátdús ételt, telepakolom inkább zöldséggel meg egy kis tojással, ez aztán erõt fog adni?
Persze, ha nincs kedvetek pitasütéssel bajlódni, vagy épp nincs otthon, akár kisebb tortillalapokkal is lehet helyettesíteni. Én, miután fotóztam, félbehajtottam és úgy ettem meg. Persze fel is lehet csavarni, sõt, késsel-villával is neki lehet állni, de a reggelinél szerintem nem kell finomkodni?
Reggeli lepény zöldségekkel, sült tojással
Hozzávalók 4 fõre:
4 vékony lepénykenyér vagy pita vagy kis méretû tortilla
Majonéz (receptem itt)
2 szál újhagyma a zöldjével együtt
Fél fej jégsaláta
3-4 nagyobb hónapos retek
4-8 tojás
Kevés olaj
Só, bors, pirospaprika
Az újhagymát, a retket és a salátát vékonyan felszeleteljük, a tojásokat az olajban kisütjük úgy, hogy félidõben megfordítjuk. Megsózzuk, -borsozzuk és meghintjük pirospaprikával.
Közben a lepénykenyereket száraz serpenyõben felforrósítjuk, megkenjük majonézzel, megpakoljuk a zöldségekkel. Egy-két tojást ültetünk rájuk és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!