Zöldséges-tojásos lepény reggelire

2017-04-01

sponsored links

Egy kis különlegesség, hogy jókevûen induljon a nap

Sokszor leírtam már, hogy imádom a tartalmas reggeliket, van is belõle jónéhány a a blogon (itt).

Nemrég az átlagosnál nagyobb pitákat sikerült sütnöm. Nem nagyon akartam gyroshoz felhasználni, mert ha egy ekkorát telepakolok, biztos,  hogy túleszem magam ?

Így inkább félretettem, hogy minipizzákat készítsek a fiúknak. Aztán eszembe jutott, hogy reggelire még megengedhetek magamnak egy kis (? ? ) szénhidrátdús ételt, telepakolom inkább zöldséggel meg egy kis tojással, ez aztán erõt fog adni?

Persze, ha nincs kedvetek pitasütéssel bajlódni, vagy épp nincs otthon, akár kisebb tortillalapokkal is lehet helyettesíteni. Én, miután fotóztam, félbehajtottam és úgy ettem meg. Persze fel is lehet csavarni, sõt, késsel-villával is neki lehet állni, de a reggelinél szerintem nem kell finomkodni? ?



Reggeli lepény zöldségekkel, sült tojással



Hozzávalók 4 fõre:

4 vékony lepénykenyér vagy pita vagy kis méretû tortilla

Majonéz (receptem itt)

2 szál újhagyma a zöldjével együtt

Fél fej jégsaláta

3-4 nagyobb hónapos retek

4-8 tojás

Kevés olaj

Só, bors, pirospaprika



Az újhagymát, a retket és a salátát vékonyan felszeleteljük, a tojásokat az olajban kisütjük úgy, hogy félidõben megfordítjuk. Megsózzuk, -borsozzuk és meghintjük pirospaprikával.

Közben a lepénykenyereket száraz serpenyõben felforrósítjuk, megkenjük majonézzel, megpakoljuk a zöldségekkel. Egy-két tojást ültetünk rájuk és fogyaszthatjuk is.





Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s