Zöldséges, tejszínes tészta

2018-03-10

sponsored links

Mindig is nagyon szerettem a tésztákat. Lehet, hogy egy olasz nõ veszett el bennem? :) A szénhidrátokra viszont oda kell figyelni, így még a tésztát is meg kell nézni, hogy milyet veszek és a fogyasztást sem lehet túlzásba vinni. De azért persze más köreteket is használva, a tészta sem felejtõs. 
Azt szeretem, ha valami jó kis szósz van a tésztán. Mostanában úgy szoktam, hogy egy mélyebb serpenyõben elkészítem a húsos vagy zöldséges feltétet, és ebbe belekeverem a kifõtt tésztát. Így mindenhova jut a szószból, és nekem valahogy gusztább is egyben látni a serpenyõben a "mûvem". :)

Egy egyszerû, könnyen elkészíthetõ, viszonylag olcsó tésztaételt hoztam most Nektek.

Elkészítés

A felkockázott/-csíkozott csirkemellet kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és felaprított póréhagymát. Kevés vizet öntünk alá (ne ússzon a vízben, de nem is fogjuk teljesen lepirítani), majd ízesítjük. Fedõ alatt puhára pároljuk és megszórjuk barna rizsliszttel, alaposan összekeverjük és ráöntjük a tejszínt. Állandó kevergetés mellett pár percig még rotyogtatjuk. (Ha úgy érezzük, hogy túl sûrû, vagy "lesülne", akkor pici víz hozzáadásával hígítjuk.
Ha elkészült, akkor az elõre kifõtt tésztát belekeverjük, hogy mindenhova jusson a mártásból.

Hozzávalók:
1 csirkemell
kevés olaj
2 dl víz
1 kisebb cukkini fele
1 darab póréhagyma (nem mértem, kevés volt itthon és a munkahelyen amúgy se szabad behagymázni, ha ott is eszünk ebbõl :))
2 dl laktózmentes tejszín
só, bors ízlés szerint
1 kk. bazsalikom
1 kk. oregánó
1-2 ek. barna rizsliszt
3 ek. tejföl
1 tk. piros fûszerpaprika




Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2018/03/zoldseg...

sponsored links

Keres?s