Zöldséges tarkedli juhtúrós-mártással.
sponsored links
A farsangi idõszak nálunk egyenlõ a fánksütéssel. Gondolom a fánk szó hallatán mindenkinek a szalagos fánk jut elõször az eszébe, porcukorral gazdagon megszórva, és finom házi lekvárral tálalva. Bevallom én is az édes fánkokat kedvelem, vagyis kedveltem eddig, mert most hogy megsütöttem ezt a zöldséges-sós változatot, bizony mostantól már ez is a kedvenc fánkjaim közé tartozik. Az eredeti tarkedli receptemet alakítottam át, vagyis sóval, és õrölt borssal ízesítettem, majd elõpárolt mexikói zöldségkeveréket kevertem a tésztába. Mivel ez egy sós fánk, így egyértelmû volt, hogy lekvár helyett valami sós mártást illik készíteni hozzá. Elõször sajtmártásra gondoltam, de amikor a hûtõbõl kiakartam venni a sajtot megláttam, hogy megbújik a polcon egy tubusos juhtúró. Tehát a sajt maradt a polcon, és helyette juhtúróval készült el a mártás. Nagyon jól összeillett a zöldséges-fûszeres tarkedli, és a mártás. Én kukoricaliszt, és búzaliszt keverékébõl sütöttem meg a fánkokat, de ez csakis ízlés dolga, mert lehet akár csak kukoricalisztet, vagy éppen búzalisztet használni hozzá. A végeredmény mindenképpen egy nagyon finom, laktató fánk lesz.
Hozzávalók:
20 dkg kukoricaliszt
20 dkg búzaliszt
2,5 dkg élesztõ
2 db tojás
3 dl tej ...