Zöldséges tarja tepsiben sütve
sponsored links
A tarját a család nem minden tagja kedveli, de amikor ezen a szaftos, zöldséges módon kínáltam, egész megkedvelték. Puha, omlós, kívül pedig szép pirosra sült. Párolt rizs körettel kínáltam.
Hozzávalók 4 fõre:
*4 nagyobb szelet csontos tarja
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 közepes paradicsom
*2 nagyobb fehér paprika
*1 púpos ek zsír
*1 tk sertés fûszersó
*1 nagy csipet fûszerpaprika
*1 nagy csipet õrölt bors
*1 dl víz
A megtisztított tarjákat kicsit megklopfoljuk, a szélein kicsit bevágjuk, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. Meghintjük fûszersóval, egy kicsi borssal, és egy egész kevés paprikával.
Egy serpenyõben felforrósítjuk a zsírt és a tarják mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk.
Egy tepsibe öntjük a hús sütése során használt zsírt, rászórjuk a zöldségeket, majd ráfektetjük a tarjákat. Öntünk rá kb. 1 dl vizet.
Lefedve, elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 200 fokon hõlégkeveréssel kb. 50 percet puhítjuk. Érdemes egy villával ellenõrizni, hogy megpuhult-e a hús. Majd a hõfokot 180-ra csökkentve, az alufóliát eltávolítva, szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Melegen, rizs körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.