Zöldséges szarvasragu
sponsored links
Szeretné minél több formában bemutatni nektek, hogy a vadhús nem csak pörköltekben kiváló. Idõrõl idõre ezért valami újdonsággal próbállak meglepni benneteket. Amikor egy-egy hosszabb horgásztúrára megyünk, akkor örömmel kísérletezek. Ilyenkor bõven van rá idõm. Ez a fogás is egy ilyen gorgásztúra végeredménye.
Elkészítési idõ: 90 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg szarvascomb
25 dkg sárgarépa
25 dkg zeller
25 dkg vargánya
25 dkg vöröshagyma
25 dkg paradicsompüré
2 tk. só
1 liter víz
1 tk. fûszerkeverék szarvashoz
2. ek. olívaolaj
A szarvascombot kb. 2x2 cm-es darabokra felkockázzuk, beszórjuk a fûszerkeverékkel és 1 teáskanál sóval és 15 percet állni hagyjuk.
A zellert, vöröshagymát, sárgarépát megtisztítjuk és közel azonos darabokra vágjuk.
A szarvashúst 2 ek. olívaolajon néhány perc alatt kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk közben a felaprított zöldségeket és a paradicsompürét. Végül felöntjük az egészet 1 liter vízzel. Ízesítjük 1 tk. sóval az egészet (ízlés szerint lehet több is).
Így fõzzük 60 percen keresztül közepes lángon, lefedve.
A vargányát nagyobb darabokra vágjuk és ha eltelik a 60 perc, akkor hozzáadjuk a a ragunkhoz. Csupán 10-15 percig fõzzük így tovább, így megmarad az állaga.
Tálaláskor most pörkölt tarhonya készült a ragu mellé. Külsõre olyan, mint egy pörkölt ez a fogás, de megkóstolva teljesen más ízvilágot kapunk!