Zöldséges spárgaleves
sponsored links
Itt Hollandiában is beindult a spárgaszezon, több féle spárga kapható, van kis apró zöld, hosszú zöld, fehér vékonyabb, vastagabb változatban. Én eddig csak a zöldet kóstoltam, azt is szerettem, de ez a fehér méginkább tetszik. Roppanós, lédús, édeskés :) Tökéletes a levesben is. :)
Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 50 dkg alsó csirkecomb (4 - 5 db), 4 közepes sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 hagyma, 50 dkg fehér spárga, 2 dl zsíros tejföl, só, bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A csirkecombot kb 2, 5 liter vízben fõni tesszük, amikor felfõtt a habját leszedjük, sózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott leveszöldséget, együtt készre fõzzük, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a vékonyan meghámozott, karikára vágott spárgát, borsozzuk. Amikor a spárga roppanósra fõtt a levest levesszük a lángról, a tejfölt felhigítjuk 3- 4 merõkanálnyi levessel, hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, végül megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel.
Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 50 dkg alsó csirkecomb (4 - 5 db), 4 közepes sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 hagyma, 50 dkg fehér spárga, 2 dl zsíros tejföl, só, bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A csirkecombot kb 2, 5 liter vízben fõni tesszük, amikor felfõtt a habját leszedjük, sózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott leveszöldséget, együtt készre fõzzük, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a vékonyan meghámozott, karikára vágott spárgát, borsozzuk. Amikor a spárga roppanósra fõtt a levest levesszük a lángról, a tejfölt felhigítjuk 3- 4 merõkanálnyi levessel, hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, végül megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel.