Zöldséges spenótkrémleves (mirelitbõl)
sponsored links
Hozzávalók: 450 g fagyasztott spenót(üzleti), 1 vegetakocka, 1 sárgarépa, 1 szelet(tenyérnyi) friss zeller, 1 hagyma, pár cikk fokhagyma, 3 kis krumpli, só, bors, 50 ml olaj, 100 ml fõzõtejszín.
Elõször a tasakból a spenótot egy lábaskába borítjuk, annyi vizet töltük rá hogy éppen ellepje, hozzáadjuk a vegetakockát és fõni tesszük.
A hagymát, a sárgarépát és a zellert megtakarítjuk, apróra vágjuk, aztán kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a fokhagymacikkeket, sózzuk borsózzuk, kevés vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a felmelegített spenótot is. Ha már kezd fõni a levesünk, beletesszük a felkockázott krumplit is.
Ha a zöldségek megpuhultak, blender segítségével pürésítjük a levest , hozzáadjuk a fõzõtejszínt, majd pár percre visszatesszük a tûzre , hogy jól összeforrjon és már tálalhatjuk is.