Zöldséges-sonkás-sajtos muffin
sponsored links
A "Nyuszim" húsvéti muffinjai.
Tapasztalatom szerint kevés férfi van aki nem édesszájú,de vannak kivételek.
A Õ számukra,na meg aki szereti a sajtos-sonkás zöldségekkel tarkított
könnyû sós tésztát,bizonyosan ízleni fog.
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 5 dkg sonka
- 5 dkg Trappista sajt
- fél cs sütõpor
- 1 kis doboz joghurt
- 0,5 dl olaj
- 1 dl tej
- só
- pici õrölt bors
- 3-4 kis brokkoli rózsa
- 1 közepes sárgarépa
- 1-2 db kis savanyúuborka
Elkészítése:
A sonkát,sajtot,uborkát kockákra vágtam,a répát brokkolit kb 10 percig fõztem.
A tojásokat kikevertem a joghurttal,tejjel,olajjal,a liszthez hozzáadtam a sót,és a sütõport.
A száraz hozzávalókat belekavartam a nedvesekbe,majd az aprított fõtt
zöldségek is belekerültek.
Muffinsütökbe kanalazgattam 3/4 részig,és sütöttem õket 25-30 percig.
Imádom a szilikon sütõimet,mert szépen sül benne a tészta és nem kell
izgulni, hogy kijön -e belõle,mint a kapszliknál.
A nyuszis alátétet én készítettem, ruhaszárító kötél összevarrásával.