Zöldséges sertésragu sárgarépás burgonyapürével 90/2.
sponsored links
Ez a recept már nagyon rég volt fent a Lidl oldalán, csak valahogy kimaradt a sorból, de most pótolom. Már jó ideje nézegettem olyan ételt, ahol a körettel "burkoljuk" be magát az ételt és ez pont egy ilyen.
Hozzávalók:
2 ek. olaj
1 vöröhagyma aprítva
2 gerezd fokhagyma aprítva
1 ek. pirospaprika
1 kk. kakukkfû
50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
4 répa
1 karalábé
3 dl alaplé vagy víz
1 kg burgonya
1 dl tej
5 dkg vaj
só, bors
Elkészítési idõ: 3 óra
A legjobb, ha ezt az ételt öntöttvas edényben készítitek el, de ha nincs ilyenetek, akkor elõször serpenyõben kezdjétek, majd a sütési fázis elõtt tegyétek egy hõálló tálba.
Olajon megdinsztelem a hagymát és a fokhagymát, sózom, majd hozzáadom a paparikát. Beleteszem a húst és a kakukkfüvet. 2 répát és a karalábét felkockázom, majd ezeket is a raguhoz adom, felöntöm 3 dl folyadékkal. Itt dönthettek úgy, hogy ebben az edényben folytatjátok, így valószínûleg elegendõ az ételnek 1 óra, vagy a sütõben, 140°-on készítitek el, akkor viszont 2 óra alatt tudjátok puhára párolni. Közben hagyományos burgonyapürét készítek, annyi különbséggel, hogy 2 répát is megfõzök a burgonyával. Áttöröm a megfõtt zöldségeket, majd tejjel és vajjal pürét készítek belõle, sóval és borssal fûszerezem.
A ragut egy nagy edénybe, vagy 6 picibe osztom el, majd nyomózsákból ráhalmozom a pürét és 200°-on 15 perc alatt megpirítom.