Zöldséges, sajtos rétes
sponsored links
A rétestészta az egyik legjobban variálható, készen is kapható dolog. Édesen, sósan, ízletes, látványos vacsora készíthetõ belõle.
Olivaolajra feltettem a póréhagymát, erre a felkockázott cukkinit (megmosva, héjastól) amit sóztam, borsoztam. Reszeltem hozzá sárgarépát, majd hozzádobtam a gombát. Még egy kis só, bors, petrezselyem és kaukkfû. Pár perc és kész a töltelék. Addig kevertem tojásból és tejfölböl egy öntetet, amit kívûl és belül is használtam. Kevés sóval ízesítettem.
A réteslapokat megkentem olajjal, (3 réteget használtam) egy sávban búzadarát (lehet zsemlemorzsa is) szórtam, hogy felszívja a töltelék nedvességét és ne ázzon el a tészta. Ráhalmoztam a zöldséges tölteléket, ezt meglocsoltam a tejfölös keverékkel, végül a reszelt sajt koronázta mindezt. Felgöngyöltem és sütõpapíros tepsibe helyeztem. A feltekert rétesek közét is megkentem olajjal, hogy sülés után szétváljon.
Az egésznek a tetején elterítettem a maradék tejfölös masszát, figyelve, hogy mindenhol befedje.
Elõmelegített sütõben kb. 180 fokon legalább fél órát sütöttem de akkkor jó ha már szép színt kap a tejföl a tetején.
Tálaláskor a még forró rétes, nagyon finom egy kis hideg tejföllel.
Hozzávalók: ...