Zöldséges rizseshús
sponsored links
Kevés megmaradt sertéspörkölt várakozott a hûtõben elfogyasztásra, amibõl elõzõleg már kagyló tésztával, krumplival is volt ebédünk. Akkor találtam rá erre a receptre és gyorsan elkészítettem a magam módja szerint:)
Hozzávalók: Szerintem bármilyen pörköltbõl finom, ami nálam készen volt az sertésbõl készült. 15 dkg. mexicói zöldségkeverék, 2 evõkanál olaj, 1 tk. házi mexicói fûszerkeverékem, 1 dl rizs.
Elkészítése: Olajat felmelegítettem ebbe tettem bele a zöldségkeveréket /fagyasztott állapotában/ kicsit dinszteltem majd a rizst is beleöntöttem ezzel is dinszteltem pirítottam ezután felöntöttem 2 dl vízzel beletettem a fûszert hagytam fõni .Mikor már kezdett puhulni a zöldség akkor lefedtem az edényt a gázt elzártam alatta és hagytam hogy a rizs is megpuhuljon a párában. Ezután felmelegítettem a pörköltet és hozzákevertem a zöldséges rizshez. Nagyon finom lett és bõségesen elég volt egy ebédre!
Hozzávalók: Szerintem bármilyen pörköltbõl finom, ami nálam készen volt az sertésbõl készült. 15 dkg. mexicói zöldségkeverék, 2 evõkanál olaj, 1 tk. házi mexicói fûszerkeverékem, 1 dl rizs.
Elkészítése: Olajat felmelegítettem ebbe tettem bele a zöldségkeveréket /fagyasztott állapotában/ kicsit dinszteltem majd a rizst is beleöntöttem ezzel is dinszteltem pirítottam ezután felöntöttem 2 dl vízzel beletettem a fûszert hagytam fõni .Mikor már kezdett puhulni a zöldség akkor lefedtem az edényt a gázt elzártam alatta és hagytam hogy a rizs is megpuhuljon a párában. Ezután felmelegítettem a pörköltet és hozzákevertem a zöldséges rizshez. Nagyon finom lett és bõségesen elég volt egy ebédre!
Jó étvágyat!