Zöldséges-rizses hús
sponsored links
Mivel mi kevés rizset eszünk, ezért az egytálételeinkben inkább a zöldségek dominálnak, ami sokkal gazdagabbá & könnyebben emészthetõvé teszi az ételeket! ;)
A recept:
- 1 ek mangalica zsír
- 1 hagyma - apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 egész csirkemell - felkockázva
- 2 dl barnarizs
- 20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (répa, borsó, kukorica, pritaminpaprika)
- 25 dkg (fagyasztott) brokkoli
- 1/2 sütõtök - felkockázva
Fûszerek:
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek petrezselyem
- 1-1 kk só, õrölt gyömbér, õrölt mustármag, zsálya
- 1/2 kk bors, szerecsendió, chili, bazsalikom, rozmaring, kakukkfû, majoranna, õrölt kömény
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megfûszerezzük, hozzáadjuk a rizset, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve 15 percig fõzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük egy kevés vízzel, és további 15-20 perc alatt az egészet puhára fõzzük.