Zöldséges rizs tonhallal
sponsored links
Nagyon szeretjük a különféle zöldséges rizset, ami nálunk inkább áll zöldségekbõl, mint rizsbõl. :P
Így még egészségesebb! ;)
A recept:
- 1 ek mangalica zsír vagy olaj
- 2 hagyma - félkarikára vágva
- 5 gerezd fokhagyma - feldarabolva
- 2 dl barnarizs
- 20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (répa, borsó, kukorica, zöldbab, pritaminpaprika)
- 1/2 sütõtök - felkockázva
- 1-1 paradicsomos tonhal konzerv
Fûszerek:
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek petrezselyem
- 1-1 kk só, õrölt gyömbér, õrölt mustármag, zsálya
- 1/2 kk bors, szerecsendió, chili, bazsalikom, rozmaring, kakukkfû, majoranna, õrölt kömény
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a rizset, és egy kicsit megpirítjuk. Megfûszerezzük, majd felöntjük 4 dl vízzel, hozzáadjuk elõször a fagyasztott zöldségeket, majd a tetejére halmozzuk a sütõtököt, és 30-40 perc alatt az egészet puhára fõzzük.
(Nem kell összekeverni mert a gõzben nagyon jól megpuhulnak a tetején lévõ zöldségek is ;)
Ezúttal paradicsomos tonhallal tálaltam, de bármilyen husi mellé megállja a helyét köretnek.