Zöldséges rakott tészta
sponsored links
Maradékok ésszerû felhasználása menüpont. :)
Rendet raktam a kamraszekrényben a minap és találtam 3 megbontott tésztát, de mindegyik zacskóban már csak kevés volt, így fogalmam sem volt, mit kezdjek velük. Aztán találtam még egy póréhagymát, meg egy véletlenül megmaradt édesburgonyát...so go on
Hozzávalók 6 fõ részére: maradék tészta ( masni, fodros nagykocka meg némi fettucine) 1 zacskó mirelit zöldség, 1 nagy póréhagyma, egy kisebb édesburgonya, 1 padlizsán, kb 25 dkg sajt, fél liter tej, 5 dkg vaj, 5 dkg zabliszt, só, bors, kakukkfû, porított fokhagyma, szerecsendió, egy kevés olívaolaj.
Elkészítése: A tésztát fõzzük ki forrásban lévõ sós vízben. Kb. 5 perc fõzés után öntsük hozzá a mirelit zöldségeket és azzal is fõzzük még 3 percig, majd szûrjük le.
A póréhagymát, padlizsánt és az édesburgonyát tisztítsuk meg, vágjuk fel kisebb darabokra, és pirítsuk meg olívaolajon. Fûszerezzük sóval, borssal, kakukkfûvel, tegyük félre. Készítsünk besamel mártást a vajból, zablisztbõl és tejbõl, ezt fûszerezzük sóval, szerecsendióval és porított fokhagymával. Reszeljük le a sajtot, és a felét keverjük bele a mártásba. Majd forgassuk össze a sajtos mártást a kifõtt tésztával és a vele együtt fõtt zöldségekkel. Vajazzunk ki egy tûzálló tálat, vagy egy nagyobb lábost, amit be tudunk tenni a sütõbe. Öntsük a fele tésztás keveréket bele, simítsuk el. A pirított zöldségeket oszlassuk el a tetején, majd öntsük a másik fél tésztás keveréket is bele az edénybe. Nyomkodjuk kicsit le, és szórjuk meg a maradék sajttal. 180 fokos sütõben süssük 25-30 percig. A legjobb hidegen szeletelni és utána visszamelegíteni. Salátával tálaljuk.
Rendet raktam a kamraszekrényben a minap és találtam 3 megbontott tésztát, de mindegyik zacskóban már csak kevés volt, így fogalmam sem volt, mit kezdjek velük. Aztán találtam még egy póréhagymát, meg egy véletlenül megmaradt édesburgonyát...so go on
Hozzávalók 6 fõ részére: maradék tészta ( masni, fodros nagykocka meg némi fettucine) 1 zacskó mirelit zöldség, 1 nagy póréhagyma, egy kisebb édesburgonya, 1 padlizsán, kb 25 dkg sajt, fél liter tej, 5 dkg vaj, 5 dkg zabliszt, só, bors, kakukkfû, porított fokhagyma, szerecsendió, egy kevés olívaolaj.
Elkészítése: A tésztát fõzzük ki forrásban lévõ sós vízben. Kb. 5 perc fõzés után öntsük hozzá a mirelit zöldségeket és azzal is fõzzük még 3 percig, majd szûrjük le.
A póréhagymát, padlizsánt és az édesburgonyát tisztítsuk meg, vágjuk fel kisebb darabokra, és pirítsuk meg olívaolajon. Fûszerezzük sóval, borssal, kakukkfûvel, tegyük félre. Készítsünk besamel mártást a vajból, zablisztbõl és tejbõl, ezt fûszerezzük sóval, szerecsendióval és porított fokhagymával. Reszeljük le a sajtot, és a felét keverjük bele a mártásba. Majd forgassuk össze a sajtos mártást a kifõtt tésztával és a vele együtt fõtt zöldségekkel. Vajazzunk ki egy tûzálló tálat, vagy egy nagyobb lábost, amit be tudunk tenni a sütõbe. Öntsük a fele tésztás keveréket bele, simítsuk el. A pirított zöldségeket oszlassuk el a tetején, majd öntsük a másik fél tésztás keveréket is bele az edénybe. Nyomkodjuk kicsit le, és szórjuk meg a maradék sajttal. 180 fokos sütõben süssük 25-30 percig. A legjobb hidegen szeletelni és utána visszamelegíteni. Salátával tálaljuk.