Zöldséges rakott makaróni
sponsored links
Ezt a rakott tésztát csak így lehet jellemezni,egyszerû és rendkívül finom.
Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
25 dkg gomba
1 evõkanál citromlé
2 vékony szál póréhagyma
25 dkg makaróni
3 db tojás
1,5 dl. tej
2 dl. tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk,apró kockákra vágjuk. A gombát négybe vágjuk,felszeleteljük,és citromlével megcsepegtetjük . A póréhagymát megmossuk,és vékony karikákra vágjuk.
Egy 28 cm-es hosszúságú formát ( dobozforma ) kiolajozunk.A makarónit sós vízben 10 percig puhára fõzzük,leszûrjük,hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük..Közben a sárgarépát 1 dl. sós vízben 5 percig fõzzük,3 perc elteltével hozzáadjuk a hagymát és a gombát. Fõzés után a leszûrjük de a vizet felfogjuk róla és félre tesszük. A sütõ tepsijét félig megtöltjük vízzel,a sütõbe tesszük és a sütõt elõmelegítjük 225 - fokra gáznál 4 fokozaton. Hosszában a formába fektetünk két sor makarónit. A megfõzött zöldség felét elosztjuk rajta meglocsoljuk egy kevés tojásos tejjel.
Ugyanezt még egyszer végigcsináljuk. Az utolsó sor tészta legyen. Végül a maradék tojásos tejjel meglocsoljuk. A formát beleállítjuk a tepsibe, ( a vízbe ) és 1 órát sütjük.
A z öntethez a tejszínt és a zöldség vizét felforrósítjuk. A petrezselyemzöldet finomra összevágjuk.
Beleszórjuk a tejszínbe és sóval borssal ízesítjük.
A megsült makaróni rakottast kiborítjuk a formából, felszeleteljük és az öntettel tálaljuk.
A recept megjelent a 2017/ 3 Márciusi Küldd el a receptedben is.
Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
25 dkg gomba
1 evõkanál citromlé
2 vékony szál póréhagyma
25 dkg makaróni
3 db tojás
1,5 dl. tej
2 dl. tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk,apró kockákra vágjuk. A gombát négybe vágjuk,felszeleteljük,és citromlével megcsepegtetjük . A póréhagymát megmossuk,és vékony karikákra vágjuk.
Egy 28 cm-es hosszúságú formát ( dobozforma ) kiolajozunk.A makarónit sós vízben 10 percig puhára fõzzük,leszûrjük,hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük..Közben a sárgarépát 1 dl. sós vízben 5 percig fõzzük,3 perc elteltével hozzáadjuk a hagymát és a gombát. Fõzés után a leszûrjük de a vizet felfogjuk róla és félre tesszük. A sütõ tepsijét félig megtöltjük vízzel,a sütõbe tesszük és a sütõt elõmelegítjük 225 - fokra gáznál 4 fokozaton. Hosszában a formába fektetünk két sor makarónit. A megfõzött zöldség felét elosztjuk rajta meglocsoljuk egy kevés tojásos tejjel.
Ugyanezt még egyszer végigcsináljuk. Az utolsó sor tészta legyen. Végül a maradék tojásos tejjel meglocsoljuk. A formát beleállítjuk a tepsibe, ( a vízbe ) és 1 órát sütjük.
A z öntethez a tejszínt és a zöldség vizét felforrósítjuk. A petrezselyemzöldet finomra összevágjuk.
Beleszórjuk a tejszínbe és sóval borssal ízesítjük.
A megsült makaróni rakottast kiborítjuk a formából, felszeleteljük és az öntettel tálaljuk.
A recept megjelent a 2017/ 3 Márciusi Küldd el a receptedben is.