Zöldséges ragu házi gnocchival

2017-07-22

sponsored links

                                                                                     
Hozzávalók:/raguhoz/ 20 dkg vegyes zöldség/nálam mexicói zöldségkeverék volt/, 1 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés szalonna, fûszerek: só, õrölt bors, csípõs paprika, 1,5 dl fõzõtejszín.tésztához: 30 dkg fõtt áttört krumpli, 10 dkg liszt, só.
Elkészítése:  Szalonnát amit feldaraboltam kisütöttem ebbe tettem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát  együtt dinszteltem majd hozzátettem  a zöldségkeveréket átforgattam  fedõ alatt hagytam kicsit párolódni. Megszórtam sóval és õrölt borssal kevés csípõset is szórtam rá majd ráöntöttem a fõzõtejszínt összefõztem az egészet  és félretettem. A gnocchi készítését már korábban kipróbáltam akkor egy egészen más összetételû recept alapján készítettem, most viszont egyik fõzõmûsorban láttam ezt a verziót amit kipróbáltam és sokkal könnyebb a lényege hogy a krumpli mennyiségének az  1/3 -át kell lisztnek mérni. Megfõtt áttört és kihûlt krumplit összegyúrtam a liszttel kevés sót tettem hozzá kisebb darab tésztából  mint a nudlinál hosszú rudakat formáltam amit feldaraboltam majd lisztbe mártott villa hátuljával mintáztam . Forrásban lévõ vízbe kifõztem leszûrtem  és a raguval összekevertem .
Jó étvágyat !


Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2017/07/...

sponsored links

Keres?s