Zöldséges ragu házi gnocchival
sponsored links
Hozzávalók:/raguhoz/ 20 dkg vegyes zöldség/nálam mexicói zöldségkeverék volt/, 1 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés szalonna, fûszerek: só, õrölt bors, csípõs paprika, 1,5 dl fõzõtejszín.tésztához: 30 dkg fõtt áttört krumpli, 10 dkg liszt, só.
Elkészítése: Szalonnát amit feldaraboltam kisütöttem ebbe tettem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát együtt dinszteltem majd hozzátettem a zöldségkeveréket átforgattam fedõ alatt hagytam kicsit párolódni. Megszórtam sóval és õrölt borssal kevés csípõset is szórtam rá majd ráöntöttem a fõzõtejszínt összefõztem az egészet és félretettem. A gnocchi készítését már korábban kipróbáltam akkor egy egészen más összetételû recept alapján készítettem, most viszont egyik fõzõmûsorban láttam ezt a verziót amit kipróbáltam és sokkal könnyebb a lényege hogy a krumpli mennyiségének az 1/3 -át kell lisztnek mérni. Megfõtt áttört és kihûlt krumplit összegyúrtam a liszttel kevés sót tettem hozzá kisebb darab tésztából mint a nudlinál hosszú rudakat formáltam amit feldaraboltam majd lisztbe mártott villa hátuljával mintáztam . Forrásban lévõ vízbe kifõztem leszûrtem és a raguval összekevertem .
Jó étvágyat !