Zöldséges quesdilla
sponsored links
A spejzban még mindig voltak tortillalapok, amelyek felhasználásra vártak, így a quedillával is megpróbálkoztam. A szakácskönyvem extra hozzávalókat írt, én most egyszerûbb alapanyagokat használtam, szintén a spejz tartalmát.
A lehetõségek száma végtelen, a mexikói melegszendvicsbe azt teszünk, amit akarunk, a hangsúly a sajton van, ami ?ragasztóként? szolgál.
Quesdillát kétféleképpen készíthetünk, vagy két tortillalappal, vagy csak eggyel, amit összehajtunk.
Mindkét technikát kipróbáltam.
A mexikói jelleget fokozandó ismét használtam a Fûszerháztól kapott fûszerkeverékemet.
Nem csináltam külön mártogatót, hanem a megmaradt fûszeres tejfölt használtam hozzá.
Egy probléma volt csak, készítettem egy sima sajtos-tejfölös kísérleti darabot magamnak és megpörköltem kicsit a fürdõköpenyem ujját. Titeket is arra szeretnélek figyelmeztetni, hogy óvatosan a forró serpenyõvel!
Osztozom azon a véleményen, hogy aki egyszer kipróbálja ezt az ételt, az függõvé válik.
Annyira gyors, mentõételként jól jöhet bõséges reggeli gyanánt, ebédre vagy vacsorára, váratlan vendégek esetén.
Hozzávalók 10 háromszöghöz:...