Zöldséges, puliszkás egytál
sponsored links
Ez nagyon finom volt :)
Hozzávalók( 2 személy részére): 2 tojás, 25 dkg gomba, 1 hagyma, kevés olaj, 10 zöld spárga, 10 koktélparadicsom, kevés olívaolaj, 20dkg puliszkaliszt, 5 dkg vaj, só.
Elkészítése: kb 5 dl vizet felforralunk, hozzáadjuk a puliszkalisztet, sózzuk, habverõvel folyamatosan kavargatva lágy puliszkát fõzünk, hozzákavarjuk a vajat, hagyjuk langyosra hûlni. A spárgét 3 cm ? es darabokra tördeljük, a rügyeit félretesszük. A gombát, a hagymát csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk a feltördelt spárgát, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk az olívaolajjal, tûzálló tálba simítjuk, 180 fokra elõmelegített sütõben, többször átkavarva megpirítjuk. Amikor a gomba megpirult egy kanállal beleszaggatjuk a puliszkát, a puliszkába belenyomkodjuk a spárga rügyeket, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomot, ráütjük a tojást, 6 ? 7 perc alatt összepirítjuk.