Zöldséges paradicsomos húsgombóc
sponsored links
A héten megint megtudtam egy barátnõmrõl, hogy 160 grammos diétát kell kövessen, így gondoltam, akkor most jöjjön egy ilyen recept. Tudjátok, ezek a receptek 2 fõre szólnak, de 3-nak is elég szokott lenni nálunk.
Hozzávalók:
35 dkg darált hús sertés vagy pulyka)
1 tojás
1-1 csokor bazsalikom és petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 fej vöröshagyma
50 dkg paradicsom
20 dkg cukkini
20 dkg padlizsán
20 dkg kaliforniai paprika
Elkészítési idõ: 1 óra
Szénhidráttartalom: 29 gramm/adag
A húst elkeverem a tojással és a petrezselyemmel, 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A hagymát apróra kockázom és megdinsztelem olívaolajon. Hozzáadom a kockázott paradicsomot, 1 dl vizet, összeforralom míg levet enged, sózom, borsozom, jöhet bele 1 gerezd zúzott fokhagyma és az aprított bazsalikom fele. A húsból gombócokat formálok, beleteszem a paradicsomszószba és lefedve 20 percig fõzöm, majd átforgatom, hozzáadom a felkockázott zöldségeket és további 15 percig fõzöm. A friss bazsalikommal tálalom, amennyiben szükséges még sózom és borsozom.