Zöldséges nudli
sponsored links
Többféle nudli található blogomban de ezt a zöldségeset most készítettem elõször!
Hozzávalók: krumpli, vegyes zöldség,petrezselyem, vaj, tojás, liszt,/mennyiséget nem írok/ fûszerek: só, õrölt bors
Elkészítése: Krumplit megpucolás után feldaraboltam és puhára fõztem majd leszûrtem és krumplinyomón áttörtem. Zöldségeket /sárgarépa,fehérrépa, kevés zöldborsó/enyhén sós vízben puhára fõztem majd villával összetörtem és az áttört krumplihoz tettem ehhez tettem az aprított petrezselymet sót és borsot és mivel elég kis mennyiség volt amibõl készítettem ezért csak egy tojás felét , mokkáskanál vajat és annyi lisztet amitõl gyúrható tészta lett. Ezután kis darabkákat csíptem a tésztából vékony rudakat csináltam belõle majd feldaraboltam és forrásban lévõ vízben kifõztem. Vajat forrósítottam egy edénybe ebbe szedtem ki a tésztát. A tányérra pakolva tejfölt kanalaztam tetejére. Nagyon finom !(Viszonyítás kedvéért 2 közepes krumplihoz egy kis maroknyi vegyes zöldséget tettem a többi adagolása ízlés szerint)
Hozzávalók: krumpli, vegyes zöldség,petrezselyem, vaj, tojás, liszt,/mennyiséget nem írok/ fûszerek: só, õrölt bors
Elkészítése: Krumplit megpucolás után feldaraboltam és puhára fõztem majd leszûrtem és krumplinyomón áttörtem. Zöldségeket /sárgarépa,fehérrépa, kevés zöldborsó/enyhén sós vízben puhára fõztem majd villával összetörtem és az áttört krumplihoz tettem ehhez tettem az aprított petrezselymet sót és borsot és mivel elég kis mennyiség volt amibõl készítettem ezért csak egy tojás felét , mokkáskanál vajat és annyi lisztet amitõl gyúrható tészta lett. Ezután kis darabkákat csíptem a tésztából vékony rudakat csináltam belõle majd feldaraboltam és forrásban lévõ vízben kifõztem. Vajat forrósítottam egy edénybe ebbe szedtem ki a tésztát. A tányérra pakolva tejfölt kanalaztam tetejére. Nagyon finom !(Viszonyítás kedvéért 2 közepes krumplihoz egy kis maroknyi vegyes zöldséget tettem a többi adagolása ízlés szerint)
Jó étvágyat !