Zöldséges minipizza
sponsored links
Bármily hihetetlen, a házi pizza nem az internettel érkezett a konyhába: anyukám 30 éve süti ennek a receptnek az alapján, én csak annyit változtattam rajta, hogy az idõk során az eredetileg benn lévõ tejet simán vízre cseréltem. Biztos van, aki még emlékszik a "Szakácskönyv naptárral" sorozatra (vagy valami ilyesmi volt a címe), a nyolcvanas években szokásos, zsúfolt, agyondíszített sötét ételfotókkal - nálunk rengeteg, az akkoriban tényleg alap rántotthús-pörkölt-fasírozott hétvégi ebédeken túllépõ, máig családi kedvenc kaja készült belõle.A pizzaszósz is nagyjából innen való, és szerintem jó lesz a következõ 30 évre...
A recepthez még annyit, hogy nem tudom, megfigyeltétek-e, hogy a cuki méretû ennivalók mennyivel népszerûbbek a gyerekeknél....még akkor is, ha zöldség is van bennük :)) Az enyémeim meg nem ennék a szószt, ha zellert-répát tennék bele, de így sajt, a pizzaszósz és a mascarpone takarásában észre sem vették.
Hozzávalók: ( 2 nagy 30-35 cm-es, vékony tésztájú pizzához vagy 16-24 db minipizzához)
40 dkg liszt
2 dkg élesztõ (szárazélesztõbõl 5 gr)
1 tk cukor
2,5 dl langyos víz
4 ek olívaolaj
1 teáskanál só
- a szószhoz:
3 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma ...