Zöldséges kínai csirkemell
sponsored links
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
1 póréhagyma karikákra vágva
15 dkg champignon gomba (nálam bara) szeletekre vágva
2 szál sárgarépa vékony csíkokra vágva
kevés fehér káposzta vastagabb csíkokra vágva
4 teáskanál kotányi kínai fûszerkeverék
3 evõkanál édes csiliszósz
3 mokkáskanál só (ízlés szerint)
õrölt bors
2 evõkanál ecet
4 evõkanál szójaszósz
4 teáskanál kristálycukor
4 teáskanál kukoricakeményítõ
4 deci víz
olaj
A megmosott, szárazra törölt csirkemellet csíkokra vágtam. összekevertem a sóval és a kínai füszerkeverékkel.
A vízben elkevertem az ectet,szójaszószt, kristálycukrot, keményítõt.
A zöldségeket is megmostam, felszeleteltem.
Egy nagyobb serpenyõben olajat hevítettem, majd rádobtam elõször a sárgarépát, pirítottam kb. 1-2 percet, utána hozzáadtam a káposztát, paprikát, 1-2 perc után a gombát, legvégül a pórét (ne hagyjuk túl puhára, maradjanak kissé roppanósak a zöldségek). Ezután hozzáöntöttem a keményítõs-ectes vizet, hagytam egyet forrni hogy besûrûsödjön.
Egy másik teflonserpenyõben kevés olajat hevítettem, megpirítottam benne húst (megj. én kétszerre pirítottam, mert egy adagban sok lett volna és nem pirul jól, csak vizet engedne) és addig hagytam néha megkeverve, amíg megpuhul. Utána beleöntöttem a zöldséges alapba, hozzákevertem a csiliszószt is. (A hús másik felét ugyanígy hozzákevertem.) Ha kell, utánaizesítem még (só, bors, csiliszósz).
Párolt rizzsel és pórékarikákkal megszórva tálaltam.