Zöldséges kuszkusz - szuperegészséges, vegetáriánus fogás, ami mindenkit boldoggá tesz!
sponsored links
Szoktam mondani, hogy az enyém nem egészség blog. És ez igaz is, meg nem is. Úgy értem, miután Görögországban nõttem fel, zömében mediterrán diétán élek, aminél kevés finomabb, izgalmasabb, és ha már itt tartunk, egészségesebb étrend létezik. Tele van színes zöldségekkel, illatos fûszerekkel és a nyár vad szenvedélyével. Az azonban tény, hogy egy tökéletes étel hozzávalóit sose helyettesíteném valami oda nem illõvel csak azért, hogy megfeleljek az aktuális, rendszerint tiszavirág-életû gasztro trendeknek. Szerintem a sütemény legyen sütemény, a tejtermék tejtermék, a kenyér pedig lisztbõl, és ne valami méregdrága, de ehetetlen fûrészporból készüljön. Az ételt élvezni kell, és ha bekorlátozod magad, csak a saját életminõségeden rontasz. Egyél mindent, amit szeretsz, és mindenbõl csak a minõségit, de tedd mértékkel. Kerüld az adalékokat, a bolti mûanyag nassokat, és meglátod, nem leszel se kövér, se beteg, boldog azonban annál inkább.
?Ez persze nem jelenti azt, hogy ne hinnék a kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságában, sõt! Arra akartam kilyukadni csupán, hogy fogyassz olyan ételeket, melyek úgy egészségesek és finomak, ahogy vannak. Nem kell bennük semmit helyettesíteni semmivel, az ízük mégis csodás. Ott van például a lehetõségek egyik legsokoldalúbb tárháza, a magyarok körében még nem annyira népszerû, de szuperegészséges kuszkusz. A kuszkusz, az észak-afrikai berberek egyik alapélelmiszere nem más, mint gõzölt lisztgolyócskák, melyek remekül illenek szinte minden szószos ragu mellé, és ha hiszed, ha nem, az étel elkészítése pontosan 7 perc!