Zöldséges krumpliágyon sült csirkecomb
sponsored links
Kicsit hangzatos ez a krupliágy , de üsse kavics, most ezt a nevet adtam ennek az egyszerû, de annál finomabb ételnek. A tegnap vacsorára megfõzött csirkepörköltbe ezek a húsok már nem fértek be ezzel viszont a mai ebéd is megoldódott. Igaz nem volt sok a hús, csak 6 csirke felsõcomb, de másfél-másfél mindenkinek jutott. A köretbõl meg mindenki bõségesen szedhetett. A zöldséges krumpliágy hozzávalói: 10 szem krumpli, 2 nagy sárgarépa, 2 paszternák, 2 nagy gomba, 2 fej hagyma, pici olaj, só, õrölt bors, szárított oregano, rozmaring és kakukkfû.
A megtisztított, összevágott zöldségeket sütõpapírral bélelt tepsibe terítettem (a sütõpapírt picit megolajoztam elõtte, és a fûszerezett zöldségeket is meglocsoltam pár csepp olajjal),
majd rápakoltam a befûszerezett csirke felsõcombokat is, amiket elõzõleg sóval, õrölt borssal, oreganoval, rozmaringgal és kakukkfûvel szórtam meg, aztán alufóliával letakarva 200 fokra elõmelegített sütõbe toltam 50 percre. Utána a ...