Zöldséges-kolbászos tornyok a nyár jegyében
sponsored links
Gyors nyári rakottas egy kis magyaros beütéssel
A jó idõ eljöttével mindig kedvet kapok a könnyû, mediterrán ételekhez. Mondjuk az év többi napján is szeretem, de az alapanyagok ilyenkor igazán ízletesek.
Nemrég egy kis muszakát ettem volna, de nem volt kedvem kétféle szószt fõzni, meg abból nem is igazán lehet kis adagot készíteni, mi meg csak ketten voltunk.
Így a következõ, jóval egyszerûbb padlizsános, paradicsomos, sajtos fogást készítettem. És hogy a magyaros vonal se maradjon el, egy kis kolbászt is csempésztem bele
Padlizsántornyok kolbásszal
Hozzávalók 4 fõre:
2 nagyobb padlizsán
2 szál puha kolbász (összesen kb. 40 cm)
30 dkg reszelt sajt
2 nagy paradicsom
2 nagy lilahagyma
1 csokor bazsalikom
Só, frissen õrölt bors
Olívaolaj
A padlizsánt egycentis karikákra vágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük olívaolajjal. A paradicsomokkal és a hagymákkal is így járunk el. Serpenyõben mindkét oldalukat 2-2 perc alatt megsütjük, félretesszük. A kolbászokat kibontjuk a bélbõl, nagyobb darabokra mozsoljuk.
Egy jénai alját kikenjük, ráteszünk 8 padlizsánkarikát. Jöhet rájuk egy nagy csipet sajt, pár levél bazsalikom, paradicsomkarika, megint sajt, a kolbászmorzsa. Majd megint sajt, hagyma, kolbász, bazsalikom, sajt, padlizsán, paradicsom és ismét sajt.
180 fokos sütõbe toljuk kb. 20 percre. Ízlés szerinti salátával vagy körettel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
A jó idõ eljöttével mindig kedvet kapok a könnyû, mediterrán ételekhez. Mondjuk az év többi napján is szeretem, de az alapanyagok ilyenkor igazán ízletesek.
Nemrég egy kis muszakát ettem volna, de nem volt kedvem kétféle szószt fõzni, meg abból nem is igazán lehet kis adagot készíteni, mi meg csak ketten voltunk.
Így a következõ, jóval egyszerûbb padlizsános, paradicsomos, sajtos fogást készítettem. És hogy a magyaros vonal se maradjon el, egy kis kolbászt is csempésztem bele
Padlizsántornyok kolbásszal
Hozzávalók 4 fõre:
2 nagyobb padlizsán
2 szál puha kolbász (összesen kb. 40 cm)
30 dkg reszelt sajt
2 nagy paradicsom
2 nagy lilahagyma
1 csokor bazsalikom
Só, frissen õrölt bors
Olívaolaj
A padlizsánt egycentis karikákra vágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük olívaolajjal. A paradicsomokkal és a hagymákkal is így járunk el. Serpenyõben mindkét oldalukat 2-2 perc alatt megsütjük, félretesszük. A kolbászokat kibontjuk a bélbõl, nagyobb darabokra mozsoljuk.
Egy jénai alját kikenjük, ráteszünk 8 padlizsánkarikát. Jöhet rájuk egy nagy csipet sajt, pár levél bazsalikom, paradicsomkarika, megint sajt, a kolbászmorzsa. Majd megint sajt, hagyma, kolbász, bazsalikom, sajt, padlizsán, paradicsom és ismét sajt.
180 fokos sütõbe toljuk kb. 20 percre. Ízlés szerinti salátával vagy körettel tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!