Zöldséges-kolbászos tarhonya

2014-07-05

sponsored links


A férjem szereti a tarhonyát, de én sem vetem meg. Amikor tarhonyás ételt készítek mindig eszembe jut egy évekkel ezelõtti amatõröknek rendezett szakácsverseny - ami az egyik tv csatornán ment - ahol az egyik nõi versenyzõ nem ismerte a tarhonyát. Ezt a régi magyar alapanyagot, amit a pásztoraink elõszeretettel használtak, és persze a magyar konyha is. A tarhonya nem éppen tavaszi, nyári eledel, de finom új zöldségekkel azzá varázsolható.

Hozzávalók: 4 adag

20 dkg tarhonya, 60 dkg újkrumpli, 3 szál zsenge sárgarépa, 40 dkg zöldborsó, 25 dkg kolbász (kinek milyen a kedvére való), 1 fej új fõzõhagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, fél dl olaj.

Az olajban kicsit megpirítottam a tarhonyát, hozzáadtam az apróra vágott hagymát és dinszteltem 1-2 percig. Beletettem a megtisztított kockára vágott krumplit, répát, és a zöldborsót. Beleszórtam az apróra vágott fokhagymát, felöntöttem annyi vízzel, amennyi jõ bõven ellepi. Sóztam, borsoztam, és addig fõztem amíg minden megpuhult. Ha szükséges öntsünk még hozzá vizet. A felkarikázott kolbászt enyhén megpirítottam egy teflonserpenyõben és a felaprított petrezselyemmel együtt a tarhonyához kevertem. 
Tipp: Aki kissé csípõsen szereti, tegyen bele hegyes zöldpaprika karikákat.



Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s