Zöldséges kelbimbókrémleves, cukkinis-avokádós masnitészta

2014-02-20

sponsored links



Ez az ebéd még tegnapelõtt készült, csak el voltam havazva az elmúlt két napban.
Egy finom krémlevessel indítottunk, amihez kenyérkockákat pirítottam pici olajon.
A leves hozzávalói:
45 dkg mirelit kelbimbó, 1 sárgarépa, 1/2 petrezselyemgyökér, 1 paszternák, 1,5 liter forró víz, só és ételízesítõ ízlés szerint, 3 kávéskanál fokhagyma granulátum, 1/2 kávéskanál chilipor, 1 evõkanál olaj
A zöldségeket a fûszerekkel ízesített vízben puhára fõztem, majd botmixerrel krémesítettem. 


A cukkinis-avokádós masnitészta hozzávalói: 
1-2 evõkanál olaj, 1 cukkini, 1 avokádó, 2-3 kávéskanál fokhagyma granulátum, vagy 2-3 gerezd friss, finomra reszelt fokhagyma só és ételízesítõ, chilipor ízlés szerint, 1 csomag (50 dkg) durum masni tészta, 1,1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, pici olaj.
A cukkinit megmosás után durvára reszeltem, kevés olajon sóval és ételízesítõvel megszórva párolni kezdtem. Fûszereztem fokhagyma granulátummal és chiliporral, néhány perc sütés után belereszeltem az avokádót is. Ezzel épp csak pár másodpercig sütöttem, aztán ráöntöttem a megfõtt masni tésztát (Zepter edényben, lefedve, takarékon, 15 perc), jól elkevertem és tálalhattam.

A szénhidrátos ebéd utána a várakozási idõ 3 óra!

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/02/zoldseges...

sponsored links

Keres?s