Zöldséges kelbimbókrémleves, cukkinis-avokádós masnitészta
sponsored links
Ez az ebéd még tegnapelõtt készült, csak el voltam havazva az elmúlt két napban.
Egy finom krémlevessel indítottunk, amihez kenyérkockákat pirítottam pici olajon.
Egy finom krémlevessel indítottunk, amihez kenyérkockákat pirítottam pici olajon.
A leves hozzávalói:
45
dkg mirelit kelbimbó, 1 sárgarépa, 1/2 petrezselyemgyökér, 1
paszternák, 1,5 liter forró víz, só és ételízesítõ ízlés szerint, 3
kávéskanál fokhagyma granulátum, 1/2 kávéskanál chilipor, 1 evõkanál
olaj
A zöldségeket a fûszerekkel ízesített vízben puhára fõztem, majd botmixerrel krémesítettem.
A cukkinis-avokádós masnitészta hozzávalói:
1-2
evõkanál olaj, 1 cukkini, 1 avokádó, 2-3 kávéskanál fokhagyma
granulátum, vagy 2-3 gerezd friss, finomra reszelt fokhagyma só és
ételízesítõ, chilipor ízlés szerint, 1 csomag (50 dkg) durum masni
tészta, 1,1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, pici olaj.
A
cukkinit megmosás után durvára reszeltem, kevés olajon sóval és
ételízesítõvel megszórva párolni kezdtem. Fûszereztem fokhagyma
granulátummal és chiliporral, néhány perc sütés után belereszeltem az
avokádót is. Ezzel épp csak pár másodpercig sütöttem, aztán ráöntöttem a
megfõtt masni tésztát (Zepter edényben, lefedve, takarékon, 15 perc),
jól elkevertem és tálalhattam.
A szénhidrátos ebéd utána a várakozási idõ 3 óra!