Zöldséges húsos kuglóf
sponsored links
- 0,5 kg darált sertés, vagy sertés-marha vegyesen, vagy darált csirkemell, vagy pulykamell
- 1 kg vegyes zöldség
- 3 db tojás
- Fûszerek: só, õrölt bors, chili paprika vagy édes-nemes, kurkuma 2 dkg (ettõl lett olyan szép sárga a kuglóf!)
- Petrezselyem
- Zsír a kuglófforma kikenéséhez
- Valamilyen paleo liszt a forma szórásához – pl. szezám vagy kókusz liszt
- Esetlegesen 2-3 evõkanál szezámliszt -, de inkább elhagyandó!
Elkészítés:
- Vegyes zöldséget – pl. sárgarépa, fehérrépa, karórépa, paszternák, karalábé (Ilyen típusú mélyhûtött pl. a Tesco-ban vagy a Metro-ban elõre feldolgozva, kockázva leveszöldségként kapható!) apróra felvágva fõzd olyan puhára, hogy könnyen összetörhetõ legyen
- Keverd el a választott darált hússal és az egész tojásokkal
- Amennyiben túl nedves lenne az alapanyagod, akkor tehetsz bele pl. 2-3 evõkanálnyi szezámlisztet, hogy összefogja
- Zsírral kend ki vékonyan a kuglóf formát, majd szórd meg magliszttel, hogy majdan az étel az edénybõl könnyebben kiborítható legyen
- Elõmelegített sütõben süsd a kuglófot közepes lángon kb. 35-40′-ig – Nézz rá, és amikor már pirul, akkor vedd ki!