Zöldséges-gombás-tésztás egytál
sponsored links
Ma délhez közeledve olyan éhesek voltunk, mint a farkas. A vásárlásból hazaérve gyorsan fõni tettem egy jó kis zöldséglevest, mert most arra éheztünk rá Apával. Aztán ahogy odatettem, még jobban eluralkodott rajtam az éhség, úgyhogy eldöntöttem, nem csinálok második fogást, hanem a levesbe olyan tésztát fõzök, ami második fogássá is teszi. Találtam egy fél csomag (25 dkg) Parioli "kagyló" tésztát, így azt fõztem a levesbe. A legvégén 2 csokor apróra vagdalt petrezselyem zöldet is raktam hozzá és a tányéromon további petrezselyemlevélkékkel díszítettem. A tésztában, mint valami mini "tökhéjhintóban" úgy ültek a zöldségek, ami külön tetszett.
Nem ettem mást, így a szénhidrátos ebéd után 3 óra a várakozási idõ.
Hozzávalók: 60 dkg mirelit tavaszi zöldségkeverék (sárgarépa kocka, kukorica, zöldbab, zöldborsó), 5 db friss csiperke gomba, pici olaj, só, ételízesítõ, chilipor, 1,7 liter forró víz, 25 dkg parioli "conchiglie" tészta, 2 nagy csokor friss petrezselyemzöld