Zöldséges gombaragú - Ragot de ciuperci cu gogo?ari
sponsored links
Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kg apró csiperkegomba, 2 paradicsompaprika, 2 sárgarépa, 1 doboz konzervparadicsom(380 g), 1-2 hagyma, metélõhagyma, bazsalikom, só, bors, olaj, puliszka a tálaláshoz.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük kb. 0,5 dl olajban, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsompaprikát meg sárgarépát és együtt tovább dinszteljük, közben kevés vizet is töltünk alája. Mikor a sárgarépa puhulni kezd, beletesszük a szeletekre vágott gombát és az összevágott paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és fedõ alatt pároljuk, míg a leve elfõ és besûrûsödik. A végén megszórjuk apróra vágott metélõhagymával és kevés bazsalikommal. Puliszkával tálaljuk.
Megjegyzés: A ragut sóban fõtt krumplival is tálalhatjuk, valamint bazsalikom helyett megszórhatjuk petrezselyemzölddel.
Ragut de ciuperci cu gogo?ari
Ingredientepentru 4 persoane: 1 kg ciuperci Champignon, 2 gogo?ari, 1 conservã de ro?ii în bulion(380 g), 1-2 cepe, cep?oarã, busuioc, sare, piper, ulei.
Prepararea: Ceapa mãrun?itã se înãbu?ã în ulei, se adaugã gogo?arii tãia?i cubule?e mici ?i se cãlesc împreunã pânã ce devin sticloase. Se adaugã ciupercile feliate, iar dupã 3-4 minute ro?iile mãrun?ite cu sos cu tot. Se asezoneazã cu sare ?i piper, se toarnã pu?inã apã ?i se fierbe sub capac la foc moderat pânã ce scade ?i se formeazã un sos gros. Se presarã cu busuioc ?i cep?oarã mãrun?ite. Se serve?te cu mãmãligã.