Zöldséges gersli
sponsored links
Levesnek indult, de gazdag fõfogás lett belõle! Gerslibõl készítettem ezt a zöldséges egytálételt, fehér babbal, kelkáposztával, és az egyik nagy kedvencemmel, a szárított paradicsommal. A gerslirõl (ami nem más mint hántolt árpa) annyit érdemes tudni, hogy nagy tápértékû, ugyanakkor könnyen emészthetõ gabona. Emellett még a magas nyomelem tartalmát (mint a kálium, foszfor és magnézium) érdemes említeni. Vitaminokban viszonylag gazdag, de ebben a receptben a káposzta és a bab a nyerõ, A és C vitamin tartalmukkal. A káposzta esetében megjegyzendõ, hogy nagy a hõtûrõ képessége, ezért a fõzés során sem veszít olyan sokat az értékeibõl. Ennek ellenére csak rövid ideig pirítottam, és a végén adtam az ételhez, mert így marad finom roppanós. Azt gondolom, hogy tényleg tartalmas és ízletes ebéd lehet ez a "sûrû leves", akár a mostani böjti idõszakban is, ez esetben a szalonnára vonatkozó részek törlendõk! :)
Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
120 g gersli
200 g sárgarépa
2 fej hagyma
120 g kelkáposzta
100 g póré
100 füstölt szalonna (szeletelt bacon) ...