Zöldséges, fûszeres darálthússal töltött kaliforniai paprika és gomba vele sült krumplival
sponsored links
Zöldséges, fûszeres darálthússal töltött kaliforniai paprika és gomba vele sült krumplival
Fûszeres kolbászhúst vettem a piacon, ebbõl készült a zöldséges ragú. Eredetileg reszelt sajttal akartam megszórni, de a hûtõben lévõ két darab sajt már kõkemény volt, képtelen voltam lereszelni. Emiatt aztán kénytelen voltam kockasajttal beérni. Az viszont nem akart megolvadni, hiába emeltem a sütés idejét és hõfokát. A sajt végül is inkább sült, mint olvadt, a zöldségek pedig a szándékoltnál jobban megpörkölõdtek. Végül is finom lett az ebédem.
Hozzávalók :
- 1 db nagy piros kaliforniai paprika
- 1 db nagy zöld kaliforniai paprika
- 3 db nagyfejû csiperke gomba
- 30 dkg fûszeres darálthús (kolbászhús
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db közepes paradicsom
- 1 db chili
- 1 db tojás
- kakukkfû
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- 6 db burgonya
- 4 db zöldfûszeres kockasajt
- olívaolaj
Elkészítés:
A krumplikat elõfõzöm.
A paprikákat megskalpolom, a magházát eltávolítom. A gombák törzsét kivágom. A paradicsomot kockára vágom. A gombák törzsét kitöröm. A hagymát, fokhagymát, a gombák törzsét és a petrezselymet aprítom.
A húst egy tálba teszem. Beleteszem a zöldségeket, a masszához adok 1 db tojást, vágok bele chili paprikát, fûszerezem és összekeverem. A masszával megtöltöm a zöldségeket, belehelyezem õket egy nagy serpenyõbe, melléteszem a krumplit, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal. Letakarom alufóliával, beteszem a sütõbe 180 C fokon.
30 perc után leveszem a fóliát, tovább sütöm, 10 perc után ráteszem a sajtot és készre sütöm.
Tálaláskor a paprikákat félbevágom, teszek a tányérra mindegyik töltött zöldségbõl 1-1- darabot, rakok mellé 2 darab sült krumplit.