Zöldséges, fûszeres darálthússal töltött kaliforniai paprika és gomba vele sült krumplival

2017-09-24

sponsored links

Zöldséges, fûszeres darálthússal töltött kaliforniai paprika és gomba vele sült krumplival


Fûszeres kolbászhúst vettem a piacon, ebbõl készült a zöldséges ragú. Eredetileg reszelt sajttal akartam megszórni, de a hûtõben lévõ két darab sajt már kõkemény volt, képtelen voltam lereszelni. Emiatt aztán kénytelen voltam kockasajttal beérni. Az viszont nem akart megolvadni, hiába emeltem a sütés idejét és hõfokát. A sajt végül is inkább sült, mint olvadt, a zöldségek pedig a szándékoltnál jobban megpörkölõdtek. Végül is finom lett az ebédem.

Hozzávalók :

  • 1 db nagy piros kaliforniai paprika
  • 1 db nagy zöld kaliforniai paprika
  • 3 db nagyfejû csiperke gomba
  • 30 dkg fûszeres darálthús (kolbászhús
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db közepes paradicsom
  • 1 db chili
  • 1 db tojás
  • kakukkfû
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • 6 db burgonya
  • 4 db zöldfûszeres kockasajt
  • olívaolaj

Elkészítés:

A krumplikat elõfõzöm.

A paprikákat megskalpolom, a magházát eltávolítom. A gombák törzsét kivágom. A paradicsomot kockára vágom. A gombák törzsét kitöröm. A hagymát, fokhagymát, a gombák törzsét és a petrezselymet aprítom.

A húst egy tálba teszem. Beleteszem a zöldségeket, a masszához adok 1 db tojást, vágok bele chili paprikát, fûszerezem és összekeverem. A masszával megtöltöm a zöldségeket, belehelyezem õket egy nagy serpenyõbe, melléteszem a krumplit, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal. Letakarom alufóliával, beteszem a sütõbe 180 C fokon.

30 perc után leveszem a fóliát, tovább sütöm, 10 perc után ráteszem a sajtot és készre sütöm.

Tálaláskor a paprikákat félbevágom, teszek a tányérra mindegyik töltött zöldségbõl 1-1- darabot, rakok mellé 2 darab sült krumplit.









Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/09/zold...

sponsored links

Keres?s