Zöldséges-fehérboros pulykahere
sponsored links
Hozzávalók
50 dkg pulykahere
2 közepes hagyma
4 szál közepes sárgarépa
1 közepes zellergumó
1 csokor petrezselyemzöld
2 evõkanál magos dijoni mustár
2-3 evõkanál sóban eltett darált pirospaprika (elhagyható)
10 dkg vaj
olívaolaj
só
frissen õrölt bors
A megtisztított sárgarépát, zellert keskeny csíkokra vágjuk, a hagymát vékonyan felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyõben 2-3 evõkanál olívaolajat, a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre sütjük. A pulykaherét megtisztítjuk, a hagymához adjuk és mind két oldalát 3-4 percig sütjük. Rászórjuk a sárgarépát, a zellert, hozzáadjuk a mustárt, a sóban eltett darált pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral és annyi vízzel, amennyi ellepi. Félig lefedve, közepes lángon kb. 35-40 percig fõzzük, amíg a pulykahere el nem készül. (Fõzés közben a hústûvel szurkáljuk meg a pulykaherét, hogy a felgyülemlõ folyadék kijöjjön belõle.) A petrezselyemzöldet felaprítjuk, felét az ételhez adjuk és további 5-10 percig, fedõ nélkül fõzzük. A zöldséges-fehérboros pulykaherét petrezselyemmel megszórva, pirítóssal kínáljuk.
Megjegyzés: nehezen emészthetõ étel, lehetõleg ebédre fogyasszuk. Kakasherébõl is készíthetõ.
A recept a Kifõztük magazin 2014. évi februári számában is megjelent.
A recept a Kifõztük magazin 2014. évi februári számában is megjelent.