Zöldséges enchilada & töltött paprika
sponsored links
Tegnap nagyon trükkösen fõztünk. Egyféle zöldséges-bulgurból kétféle étel készült. A felét kaliforniai paprikába, a másik felét pedig tortillába töltöttük. Azt hiszem bevezetem az állandó repertoárba az enchiladat, és nekiállok a kísérletezésnek/próbálgatásnak.
Volt a fagyasztóban egy fél adag sajtszószom (ilyen) - szuper ez a recept, nálunk egyszerre csak a fele szokott elfogyni, a másik felét be szoktam fagyasztani. Nagyon jól bírja a fagyasztást, és remekül fel lehet használni hasonló ételekhez, vagy csak simán tortillachipset mártogatni bele (nem lesz rossz állagú a fagyasztás-melegítéstõl).
Bulguros zöldséges töltelék
- 10 dkg bulgur
- 1 doboz lecsöpögtetett vörös vesebab-konzerv
- fél doboz (vagy 1 kicsi) lecsöpögtetett kukoricakonzerv
- só, bazsalikom
- pár kanál sajtszósz (ilyen)
A bulgurt beáztatom, és ha megpuhult papírtörlõre/konyharuhára szedem. Összekeverem a többi hozzávalóval.