Zöldséges egytál (vegán)
sponsored links
Ahogy az idõjárás melegebbre vált, egyre kevésbé vágyom húsos ételekre. Ilyenkor kerülnek elõ a saláták, könnyû tészták vagy a zöldséges egytálételek.
Utóbbiak közül ez a stílusában sóletre hajazó az egyik kedvencem. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz húst, igazán laktató és nem mellékesen nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg csicseriborsó
1 konzerv vörös bab
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
3-4 evõkanál olaj
2 vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
2 közepes krumpli
3 evõkanál árpagyöngy
3 evõkanál paradicsomsûrítmény
só
1 kávéskanál õrölt pirospaprika
õrölt fekete bors
2-3 babérlevél
fél kávéskanál római kömény
A csicseriborsót elõzõ este beáztatjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikára, a krumplit kisebb kockára vágjuk.
Az olajon aranysárgára pirítjuk a csíkokra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés vizet és a fûszereket
Beleforgatjuk a sárgarépát, a petrezselymet,a krumplit, az árpagyöngyöt, a babot és a csicseriborsót. Ízlés szerint sózzuk és az egészet összeforraljuk.
A keveréket ezután sütõtálba öntjük és feleresztjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Fedõvel vagy alufóliával lefedjük és forró sütõben másfél-két órán át sütjük. Félidõben újra felöntjük vízzel.
Akkor jó, ha minden egyes alkotórész teljesen puhára sült.