Zöldséges disznónyárs

2018-04-22

sponsored links


Már nem egyszer grilleztünk idén a kertben, mindig van valami finomság, amit kitalálok vagy kipróbálok, esetleg már sokadszorra elkészítek. A nyársakat is sokat variálom, de néha kimondottan a hagyományos szalonnás-hagymás-paprikás változatot kívánom meg. A család is díjazta...


Zöldséges disznónyárs

Hozzávalók 4 személyre: kb. 70 dkg sertéscomb, 10-15 dkg házi füstölt kolbász, 10-15 apróbb hagyma, 1 piros húsú kápia paprika, 1-2 szál zöldfokhagyma, vagy 8-10 zöldfokhagymaszár, 1 teáskanál só, 1/2-1/2 teáskanál bors, pirospaprika és õrölt kömény, 2-3 evõkanál olaj. 

Elkészítése: A húst kb. 2x2 cm-es darabokra vágjuk. Tálba tesszük, rászórjuk a porfûszereket meg a finomra aprított fokhagymaszárat, rálocsoljuk az olajat, és kézzel jól összekavarjuk. Lefóliázva legalább 2 órán át hagyjuk pácolódni. A szalonnát kb. 2x2 cm-es nagyságú, jó vékony szeletekre vágjuk, a paprikát is hasonlóan, a hagymákat pedig nagyságtól függõen felezzük vagy negyedeljük.  Ezután a húst (7-8 darabot egy nyársra) a szalonnával, a paprikával meg a hagymával feváltva nyársakra húzzuk, és szalonnával megkent felforrósított rácson, nem túl erõs parázs fölött, gyakran átforgatva megsütjük. Friss kenyérrel, bármilyen salátával, esetleg mustárral kínáljuk. 

Megjegyzés: A hozzávalók sorrendje tetszõleges lehet, mégis ajánlott, hogy a hús mellett legalább egyik oldalon szalonna legyen. Így a belõle kiolvadó zsiradék ízletesebbé teszi a húst, és magas hõjével segít a hús elkészülésében. 

ÉÍ - NYÁR/2018.


Frigãrui de porc

Ingrediente pentru 4 persoane: cca. 700 g pulpã de porc, 100-150 g slãninã afumatã, 10-15 cepe mici, 1 ardei kapia roºu, 1-2 fire usturoi verde (sau numai frunze de usturoi), 1 linguriþã sare, câte ? linguriþã piper, boia de ardei ºi chimen mãcinat, 2-3 linguri ulei.

Prepararea: Pulpa de porc se taie în cubuleþe cu latura de cca. 2 cm. Se taie felii subþiri de slãninã de acceaºi mãrime cu carnea, iar ardeiul se taie tot cam aºa. Cepele mici se taie în douã. Se înfig ingredientele pe frigãrui dupã plac, atât doar, cã lângã carne este bine sã ajungã câte o feliuþã de slãninã. Pe o frigãruie se pun cca. 7-8 bucãþi de carne ºi restul ingredientelor. Se prãjesc pe grãtarul încins, dar cu jar nu foarte intens, pentru a se gãti uniform ºi a nu se arde la exterior. Se servesc cu pâine ºi salatã dupã plac.

BA - 2018/5

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/04/m...

sponsored links

Keres?s