Zöldséges curry kuszkusszal

2017-11-30

sponsored links

Ilyen étel már volt itt, de azt hiszem a köret más volt hozzá.
Mindegy, nem lehet elégszer leírni valamit, fõleg ha mások a hozzávalók, mert zöldség és zöldség között is vannak különbségek :)
Hozzávalók 6 fõ részére: 1 nagy fej hagyma, 2 duci gerezd fokhagyma, 2 közepes édesburgonya, 2 közepes méretû sárgarépa, 2 db szárzeller, 250 gr brokkoli, 250 gr karfiol, 500 gr spenót, 1 doboz kókusztej, 2 ek olívaolaj,só, bors, kurkuma, koriander, római kömény, chilipehely, 1 ek paradicsompüré, 1 ek paprikakrém, 500 gr kuszkusz.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk és olajon elkezdjük pirítani. Amikor már kis színt kapott, hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, majd a kétféle krémet is. Felöntjük vízzel és beletesszük a többi zöldséget is a spenót kivételével. Mehetnek a fûszerek, a chilivel bánjunk óvatosan, mert nem mindenki szereti a csípõset. Kicsit legyen pikáns az étel, de ne tegyünk bele túl sokat. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, öntsük fel a kókusztejjel, azzal is fõzzük amíg minden zöldség puha nem lesz. Tegyük bele a spenótot, de már csak pár percig forraljuk. A kuszkuszt kétszeres mennyiségû forrásban lévõ vízzel öntsük le, majd takarjuk le és hagyjuk állni 10 percig, utána egy villával keverjük át. Nem szükséges sózni, hiszen az ételünk eléggé sós.

Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/11/zol...

sponsored links

Keres?s