Zöldséges csirkés egytál - Pulpe de pui cu legume la tavã

2017-03-08

sponsored links



Hozzávalók 6 személyre: 6 nagyobb csirkecomb, 1-1 teáskanál a következõ fûszerekbõl: fokhagymapor, fehérbors, fûszerpaprika és só, 1 dl olívaolaj, 1 csokor kakukkfû, 1 brokkoli, 30 dkg sárgarépa, 1 nagy piros paprika, 40 dkg csiperkegomba, 1 póréhagyma, szódabikarbóna, só.

Elkészítése:


1.      A fûszereket összekeverjük, a combokra szórjuk, rátöltjük az olaj felét, rászórunk a kakukkfû felét és összekavarjuk. 1-2 órára lefedve állni hagyjuk.
2.      A zöldségeket megtisztítjuk, levágjuk a szárvégeket, megmossuk.A brokkolit sós, szódabikarbónás fõvõ vízbe tesszük, 2 perc után leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük.


3.      A póréhagymát meg a sárgarépát srégen szeletekre, a gombát félbe, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk.
4.      A zöldségeket egy tálba tesszük, rátöltjük a megmaradt olajat, rászorjuk a megmaradt kakukkfûvet és enyhén megsózzuk, majd összekavarjuk.


5.      Ráhelyezzük a combokat, alátöltünk 2,5 dl vizet és sütõpapírral lefedjük.

6.      Közepesen forró sütõben, 45-50 percig pároljuk, az utolsó 20 percben leszedjük a sütõpapírt. Azonnal tálaljuk. 


Pulpe de pui cu legume la tavã

Ingrediente pentru 6 persoane: 6 pulpe de pui mai mari, amestec de condimente din urmãtoarele: 1 linguri?ã praf de usturoi, 1 linguri?ã piper alb, 1 linguri?ã boia dulce ?i 1 linguri?ã sare, 100 ml ulei de mãsline, 2-3 fire cimbri?or, 1 broccoli, 300 g morcovi, 1 ardei ro?u, 400 g ciuperci Champignons, 1 praz, bicarbonat de sodiu, sare.

Prepararea:  Se amestecã condimentele ?i se asezoneazã pulpele de pui, se toarnã jumãtate din cantitatea de ulei, se adaugã frunzele de pe 1 fir de cimbri?or ?i se amestecã. Se acoperã cu folie alimentarã ?i se se lasã deoparte 1-2 ore. Legumele se curã?ã, se spalã, morcovii ?i prazul se taie în rondele de 2-3 cm, ciupercile se taie în douã, iar ardeiul în bucã?i de 2-3 cm. Broccoliul se rupe în bucã?i mai mici ?i se fierbe 2-3 minute în apã cu sare ?i pu?in bicarbonat de sodiu. Se pun toate legumele în tavã, se asezoneazã cu sare, cimbri?or, se toarnã uleiul rãmas ?i se amestecã. Se a?azã deasupra pulpele de pui, se toarnã pu?inã apã ?i se acoperã cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul preîncãlzit pentru 45-50 minute, în ultimele 20 de minute se scoate hârtia pentru a se rumeni pulpele. 


Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/03/zo...

sponsored links

Keres?s