Zöldséges csirkeragu túrós nokedlivel
sponsored links
-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirke felsõcomb
- 1 kis paradicsomkonzerv (40 dkg)
- 2 piros kápiapaprika
- 1 vöröshagyma
- 2 evõkanál tejföl
- 1 evõkanál liszt
- 1 evõkanál olaj
- 1 cikk fokhagyma
- só, õrölt bors
- kevés citromlé
- petrezselyemzöld
A túrós galuskához:
- 3 tojás
- kb 20 dkg liszt
- 10-15 dkg juhtúró
- pici só
- 2 evõkanál vaj
- 20 dkg szalonna
- 20 dkg tejföl
Elkészítése:
- Egy közepes edényben olajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, és kavargatva összepirítjuk.
- Rádobjuk a megmosott húst, hozzáadjuk a paradicsomot, együtt lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bõven ellepi. Megsózzuk, és 40 percig fõzzük fedõ alatt.
- A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, meg egy kevés meleg lével. Az ételhez kavarjuk, illetve ízesítjük reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és citromlével. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Miközben az étel fõ elkészítjük a nokedlit. A tojásokat villával elhabarjuk, majd liszttel és pici sóval kikavarjuk. Forró, sós vízbe szaggatjuk egy kiskanállal, és addig fõzzük alacsony lángon, amíg a tetejre feljönnek. Szûrõkanállal kiszedjük.
- Egy serpenyõben apró kockára vágott szalonnát pirítunk, majd félretesszük.
- A galuskát vajon lepirítjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, túróval és szalonnával megszórjuk, majd a csirkeragu mellé kínáljuk.