Zöldséges csirkemelltekercs
sponsored links
Hozzávalók: 60 dkg csontozott csirkemell, 3 tojás, 1 dl tejszín, 25 dkg fagyasztott zöldségkeverék, 10 dkg szeletelt feketeerdõ sonka, só, bors, 2 teáskanál vaj, olaj.
Elkészítése: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk, többnyire olyan helyeken, ahol a hús vastagabb. Frissentartó fóliát vékonyan lekenünk olajjal, a hússzeleteket ráhelyezzük úgy, hogy egy nagy téglalapot kapjunk. Az egyik szélesebbik oldalon, a hús folytatásában lerakjuk a sonkaszeleteket is, úgy hogy azok kissé fedjék egymást. A húst sózzuk, borsózzuk. A zöldségkeveréket sós vízben 10 percig fõzzük, leszûrjük. A tojásokat a tejszínnel felverjük, sóval, borssal fûszerezzük. Egy serpenyõben felforrósítjuk a vaj felét, beleöntjük a tojáskeverék felét és közepes tûzön sütjük. Mikor a tojás alja kezd átsülni, de a felülete még lágy, rászórjuk a zöldségek felét és további 2-3 percig sütjük(nem fordítjuk meg). A tojáslepényt egy vágódeszkára csúsztatjuk, a megmaradt hozzávalókból pedig egy újabb tojáslepényt sütünk. A lepényeket még langyosan a hús 1/3-ad részére helyezzük, ahol szükséges, ott a széleket levágjuk és pótoljuk a hiányzó részeken, majd a húst szorosan feltekerjük, a végén a sonkába is. A tekercset belecsavarjuk a frissentartó fóliába, majd az egésszet alúfóliába csomagoljuk és egy tepsibe helyezzük. Kevés vizet öntünk alája, forró sütõbe toljuk és 30 percig gõzöljük. Ha készen van, pár percig hûlni hagyjuk, majd kiszedjük egy vágódeszkára, a fólia végeit kicsit felszakítjuk, hogy a bentrekedt folyadék kifolyhasson. Hidegen szeleteljük.